BENEFICII


Beneficiile pentru sănătate rezultate în urma consumului regulat de Immunocal
Immunocal conţine câteva proteine diferite cu proprietăţi structurale şi funcţionale speciale, care împreună oferă o combinaţie de importante beneficii pentru sănătate.
Numele Immunocal se referă la efectele sale asupra funcţiilor imunitare. Afirmaţia care atestă că Immunocal este eficace în menţinerea unui sistem imunitar puternic a fost oficial aprobată de Health Canada. Cei mai mulţi oameni ştiu că medicina modernă este încă relativ neputincioasă în faţa unor epidemii virale cum ar fi HIV, SARS sau a virusului gripei. În vremuri de globalizare şi de creştere a activităţilor şi a călătoriilor la nivel internaţional, este doar o chestiune de timp ca o nouă epidemie să se răspândească în întreaga lume şi să ajungă în cele din urmă în America de Nord. În plus, indiferent de aceste ameninţări globale, fiecare dintre noi se confruntă cu un baraj constant de răceli şi gripe. Întrebarea decisiva este dacă viruşii întâlniţi pentru prima data vor fi eliminaţi de către sistemul nostru imunitar sau vor rămâne şi se vor manifesta sub forma unei boli. Acest lucru decisiv depinde de puterea sistemului nostru imunitar, indiferent dacă acest moment este într-un viitor apropiat sau mai îndepărtat. Cineva care ia Immunocal în fiecare zi este cel mai bine pregătit pentru acest moment.
Efectul produsului Immunocal asupra sistemului imunitar este în principal mediat de conţinutul său ridicat de cisteină. Cisteina este un precursorul al glutationului, care joacă un rol-cheie în funcţionarea sistemului imunitar. El este de asemeni foarte important în proliferarea limfocitelor, celule care mediază răspunsuri imune specifice. Concentraţiile de cisteină şi de glutation sunt strâns legate de un puternic şi progresiv declin legat de îmbătrânire, care începe la vârsta de 30 de ani. Prin urmare, persoanele mai în vârstă vor simţi mult mai pronunţat beneficiile consumului de Immunocal. Adulţii tineri sănătoşi au de obicei, niveluri adecvate de cisteină şi glutation dar, ocazional, şi aceştia experimentează episoade cu niveluri scăzute de glutation. Aceste episoade sunt posibil determinate de infecţii virale neobservate, fără simptome, ceea ce face chiar şi aceste persoane de altfel puternice, să fie vulnerabile în faţa infecţiilor ulterioare, întrucăt nivelul lor redus de glutation compromite sistemul imunitar. Astfel, adulţii tineri sănătoşi de obicei îşi dau seama de beneficiile consumului de Immunocal numai după perioade mai lungi de timp.
Prin sprijinirea biosintezei glutationului, Immunocal sporeşte de asemenea funcţia de detoxifiere a organismului. Fără să ne dăm seama, suntem în mod constant expuşi la toxinele din mediul înconjurător, cum ar fi metalele grele din alimentele de calitate inferioară, aerul tot mai poluat pe care îl respirăm sau apa pe care o bem. Corpul este, prin urmare, în mod constant angajat în importanta sarcină de a elimina astfel de toxine. Unul dintre cele mai importante mecanisme de detoxifiere implică glutationul, care se leagă de anumite toxine şi formează un complex solubil în apă, care este în cele din urmă excretat în urină sau bilă ca şi deşeu. În cazuri extreme, cum ar fi în caz de otrăvire cu doze excesive de anumite medicamente, acest proces epuizează sever nivelurile de glutation din ficat şi poate duce la punerea vieţii în pericol. Aceşti pacienţi sunt de obicei trataţi şi salvaţi de un medicament pe bază de glutation, pentru a reface rezerva de glutation şi pentru detoxifierea victimei.
Glutationul este foarte cunoscut pentru funcţia sa de antioxidare, care este de asemenea îmbunătăţită în mod indirect prin Immunocal. În fiecare moment, organismele vii sunt, pe plan intern, generatoare de radicali de oxigen şi de peroxid de hidrogen, ambele determinând leziuni oxidative masive de ţesuturi şi alte forme de stres oxidativ în cazul în care nu sunt neutralizaţi de glutation. Oferind o cale de ieşire radicalilor de oxigen şi peroxidului de hidrogen, glutationul controlează în mod normal stresul oxidativ şi protejează componentele structurale ale celulelor împotriva efectelor dăunătoare ale acestor molecule. Fără glutation, celulele ar fi distruse rapid. Alti antioxidanţi, cum ar fi vitamina A, vitamina C sau vitamina E au de asemenea funcţie de protecţie, dar glutationul este de departe, cel mai abundent antioxidant în celule şi ţesuturi. Prin urmare, cantităţile insuficiente de glutation nu pot fi compensate de aceste vitamine antioxidante.
Scăderea nivelului de glutation care survine odată cu înaintarea în vârstă joacă, prin urmare, un rol important în procesul de îmbătrânire şi în apariţia bolilor cauzate de stresul oxidativ, cum ar fi bolile cardiovasculare şi obezitatea. Mai multe studii independente pe animale au arătat că suplimentarea cu cisteină determină o scădere a oxidării proteinelor şi inversează declinul ce survine odată cu vârsta, în funcţii biochimice diferite. Datorită faptului că declinul cognitiv este una dintre cele mai devastatoare consecinţele al îmbătrânirii, a fost deosebit de interesant să constatăm că suplimentarea cu cisteină reduce rata distrugerii oxidative structurale în creier şi ameliorează declinul funcţiilor de memorie la animale.
Glutationul este în mod clar cel mai important antioxidant din organism şi a făcut obiectul unor cercetări intense în ultimii 30 de ani. În prezent, peste 80.000 de articole ştiinţifice cu privire la glutation sunt listate pe Pub Med (www.pubmed.gov), iar acest număr creşte cu aproximativ 3-5.000 articole noi în fiecare an. Glutationul se compune din trei aminoacizi, glutamat, cisteină şi glicină şi este sintetizat din aceşti precursori în celule şi ţesuturi. Producţia de glutation este limitată de disponibilitatea de cisteină. Grupul de cisteina Sulfidryl (tiol) serveşte ca donator de electron şi este responsabil de activitatea biologică a glutationului. Cu toate acestea, consumul de suplimente cu aminoacidul liber cisteină nu este recomandat, pentru că cisteina se oxidează pe raft şi în tractul digestiv. În scopul de a ridica nivelul de glutation celular, este mult mai bine să se utilizeze un supliment cu cisteină stabilizată, cum ar fi Immunocal.
Efectul asupra funcţiilor musculare este un alt important beneficiu pentru sănătate a consumului regulat de Immunocal. Datorită compoziţiei sale speciale şi a proprietăţilor structurale, Immunocal poate ajuta la ameliorarea pierderii masei musculare scheletice şi a funcţiei musculare, care este unul din semnele distinctive ale îmbătrânirii. Acest proces se numeşte sarcopenie, începe în al patrulea deceniu al vieţii şi se accelerează cu înaintarea în vârstă. Deoarece pierderea masei musculare este asociată cu pierderea funcţiei musculare, creşte riscul de căderi şi fracturi, ne compromite capacitatea de a ne vizita prietenii sau de a ne menţine alte activităţi sociale, ducând în cele din urmă la pierderea calităţii vieţii la bătrâneţe. Pentru că ţesuturile muşchilor scheletici reprezintă aproximativ jumătate din masa de proteine din corpul uman, pierderea masei musculare înseamnă mai presus de toate, o pierdere netă de proteine. Exerciţiul fizic, în special formarea de rezistenţă, este cea mai bună metodă investigată dovedită pentru mărirea masei musculare şi a funcţiei musculare chiar şi la persoanele în vârstă. Acest efect al exercitiilor fizice poate fi îmbunătăţit considerabil prin consumul de Immunocal. Proteina din zer nedenaturat îmbogăţită cu cisteină şi leucină s-a dovedit a fi mai eficientă decât caseina ori proteina din soia, de aceea este sursa ideală de proteine dietetice pentru menţinerea masei musculare scheletice şi a funcţiei musculare. Immunocal constă într-o combinaţie de mai multe proteine care sunt rapid digerate şi prin urmare, duce la o creştere rapidă a constituenţilor săi amino-acizi în plasma sângelui, apogeul fiind la aproximativ două ore după consumul de proteine. Cei mai importanţi amino-acizi pentru îmbunătăţirea funcţiilor musculare la vârstnici sunt leucina şi cisteina, care se gasesc în Immunocal în cantităţi relativ mari. În mod ideal, Immunocal ar trebui să fie prin urmare, consumat imediat după exerciţiile fizice pentru că disponibilitatea maximă a aminoacizilor în sânge coincide în acest caz cu fereastra de timp de exercitare maximă care induce sinteza de proteine musculare scheletice. În mod ideal, o persoană a cărei greutate corporală este de 80 kg ar trebui să consume aproximativ 10 – 30 g Immunocal după exerciţiile fizice. O mică suplimentare cu Immunocal (de exemplu 10 g) poate fi consumată dimineaţa, pentru a ţine cont şi de nivelul de cisteină plasmatică relativ scăzut, şi de nivelul de glutation intracelular la sfârşitul nopţii. Restul dozei zilnice de proteine poate fi distribuită pe parcursul zilei.
Cele mai multe dintre studiile clinice şi studiile complementare pe animale privind efectele suplimentării cu cisteină asupra stresului oxidativ, a funcţiilor musculare şi a funcţiilor imunologice au fost efectuate cu un alt derivat de cisteină, N-acetilcisteina, pentru că acest agent permite investigatorului să identifice cisteina ca agent cauzal. Cu toate acestea, dacă o cantitate de 10-30 g de Immunocal bogat în leucină şi cisteină pentru 80 kg greutate corporală pe zi este folosit în mod regulat pentru a îmbunătăţi sinteza proteinelor musculare şi a funcţiei musculare, această cantitate este de asemenea suficientă pentru a satisface nevoia sporită de cisteină în vederea ameliorării stresului oxidativ legat de înaintarea în vârstă şi pentru a menţine un sistem imunitar puternic. Orice consum suplimentar de N-acetilcisteină sau de acid alfa-lipoic ca şi suplimente complementare nu poate fi doar inutil, ci şi dezavantajos. N-acetilcisteina de exemplu, poate determina anumite efecte adverse. Mai mult decât atât, consumul oral de N-acetilcisteina duce de obicei la o creştere temporară a concentraţiei de cisteina / N-acetilcisteină în sânge, o mare parte din această cantitate fiind convertită în mediul oxidativ al sângelui în disulfide corespundente, care sunt în esenţă inutile pentru celule şi ţesuturi, iar o parte substanţială dintre acestea sunt pur şi simplu catabolizate şi transformate în acizi metabolici. Acidul alfa-lipoic are proprietatea unică de a călători prin membranele lipidelor, fiind prin urmare, capabil să transporte echivalenţii oxidativi şi de reducere de-a lungul membranelor. Acesta este regăsit în cantităţi moderate în majoritatea celulelor şi a ţesuturilor şi joacă un important rol fiziologic în acest context. Dacă este prezent în concentraţii mai mari, el transportă echivalenţii oxidativi din mediul oxidativ al sângelui în celule şi ţesuturi şi astfel, acţionează în mod eficient mai degrabă ca un oxidant pentru celule, decât ca un antioxidant.
Luate împreună, Immunocal ajută organismul să se apere singur împotriva multor riscuri pentru sănătate, ceea ce devine din ce în ce mai important pe masură ce înaintăm în vârstă. Immunocal face acest lucru prin consolidarea a patru funcţii-cheie, care pot fi uşor de memorat pornind de la cele patru litere:
A – PENTRU APARAREA ANTIOXIDANTĂ
I – PENTRU IMUNITATE ŞI FUNCŢIILE EI
D – PENTRU DETOXIFIERE
Plus:
M – PENTRU MUSCHI SI FUNCŢIA MUSCULARĂ